Wij krijgen vaak vragen over veel verschillende dingen: Wat draag ik bij een workshop? Welke kruiden doen jullie over het vlees? Welke kruiden gaan over de friet? Hier beantwoorden wij zoveel mogelijk vragen over verschillende onderwerpen! Heeft u een idee voor een toevoeging? Laat het ons weten!
Wat is het verschil tussen een steakhouse en een smokehouse?
Het verschil tussen een steakhouse en een smokehouse is best groot en het ligt bij de bereiding van het vlees. Waar een steakhouse bekend staat om het serveren van steaks die bereid worden door op hoge temperatuur te grillen of bakken, gaat het bij een smokehouse meer om het proces van langzaam garen met rook op een lage temperatuur. Stukken vlees zoals brisket, spareribs en pulled pork zul je dan ook eerder bij een smokehouse zien!
Wat moet ik dragen?
Opzich is alle kleding prima om te dragen tijdens een workshop op teenslippers na. Het is belangrijk om te onthouden dat we werken met open vlammen, hete opervlaktes en scherpe messen. Met warm weer is een korte broek geen probleem, wel vragen wij aan jullie om dichte schoenen aan te doen.
Hoelang duurt de workshop?
Bijna al onze workshops duren tot ongeveer 16:00. Sommige mensen gaan hierna gelijk weg, anderen blijven om nog even wat te drinken en na te genieten. Wat je ook doet, je gaat met een volle maag en veel nieuwe kennis weg hier!
Wanneer moet ik welke workshop volgen?
Bij de basic BBQ workshop leer je echt de basistechnieken van het barbecueën, perfect voor mensen die voor het eerst komen om een workshop te volgen. Je leert hoe je temperatuur moet reguleren en welke grilltechnieken er zijn. Als je dit allemaal al redelijk onder de knie hebt is de Steaks&Burger workshop de volgende stap. Hier ga je aan het werk met iets grotere stukken vlees.
Kan ik een BBQ workshop cadeau geven?
Als je een cadeau idee moet hebben voor een BBQ liefhebber is een BBQ workshop bij @marcook’s altijd een goede optie! U kunt een cadeaubon bij ons aanschaffen met de prijs van een BBQ workshop (let op, dit is excl drank), dan kan de persoon wie het cadeau ontvangt na het volgen van de workshop de cadeaubon inleveren!
Kunnen de workshops ook op locatie worden gegeven?
Helaas hebben wij niet de materialen om een BBQ workshop op locatie te geven. Wilt u toch een BBQ workshop als bedrijfsuitje? Dan raden wij u aan om een contactformulier in te vullen zodat er besproken kan worden wat de mogelijkheden zijn!
Welke kruiden gebruiken jullie op jullie vlees?
Voor bijna al ons vlees gebruiken wij onze eigen kruiden: Marcook’s Magische Mengsel (deze kan je ook kopen in onze BBQ shop!. Alleen voor onze kip gebruiken wij andere kruiden, hier kunnen wij nog niet veel over verklappen maar binnenkort kunt u deze ook in onze BBQ shop vinden!
Welke kruiden gebruiken jullie op jullie friet?
Onze geheime kruiden worden hiervoor gebruikt 😉 nee grapje, dit zijn weer andere kruiden die wij zelf samenstellen. Voor de echte fans goed nieuws, deze zijn ook in de BBQ shop te krijgen! Het is de Marcook’s Magisch Mengsel potato mix
Jullie special is brisket, wat is dat?
Brisket wordt gemaakt van het borststuk van de koe. Onze manier van brisket bereiden is typisch Amerikaans (uit de Texas regio). Het ligt 20 uur in onze smoker en dit kan omdat het vet “oplost” en het vlees daardoor mals en sappig blijft, dat zie je ook op de voorkant van de dinerkaart. Het wordt pas afgesneden in plakken zodra het mee moet naar de gast, zo houd je optimale mals- en sappigheid en krijg je een prachtige bark. De bark is een kruidenkorst die door de langzame garing vormt.
Brisket is gemaakt van 2 verschillende spieren: een flat en een point. De point is voller en wat vetter van smaak (hierdoor wel heel smaakvol) waar de flat iets magerder is en daardoor wat stugger van structuur. Ondanks dat is ook de flat wel heel mals. Waar in Amerika de 2 spieren vaak worden gescheiden laten wij deze aan elkaar zitten voor een optimale vetverdeling tijdens het bereiden.
Ik lees heel vaak reverse seared, wat bedoelen jullie daarmee?
Reverse seared is een bepaalde grill techniek die wij voor sommige gerechten gebruiken, vaak stukken vlees zoals ribeye. Eerst leggen we het stuk vlees in de smoker om geleidelijk te garen, zodra de kerntemperatuur (de temperatuur van de binnenkant van het vlees) op de goede temperatuur is wordt het door snel grillen dichtgeschroeid. Hierdoor heb je aan de buitenkant een krokant laagje waar de binnenkant nog mals en sappig is!
Ik ben met een groep vanaf 14 personen, wat zijn de mogelijkheden?
Wij bieden bij groepen vanaf 14 personen arrangementen aan, dit omdat de keuken helaas niet de capaciteit heeft een groep van die grootte volgens onze kwaliteitsstandaard in één keer mee te geven. Wij vragen u om via de mail contact met ons op te nemen met uw wensen en zoveel mogelijk details mee te sturen (aantal personen, datum etc.). Wij sturen dan de details van de mogelijke arrangementen op (een 3 gangen sharing dinner arrangement óf een marcook’s mini’s arrangement). Mailen kan naar info@marcook.nl
Ik wil een feestje houden bij jullie, wat moet ik doen?
Op dit moment verhuren wij ons bedrijf niet als een feestzaal. Echter, kunt bij ons wel terecht voor een etentje. Wij vragen u om via de mail contact met ons op te nemen met uw wensen en zoveel mogelijk details (aantal personen, datum etc.) en dan kunnen wij samen kijken naar eventuele mogelijkheden voor een gezellige dag! Mailen kan naar info@marcook.nl
Welke mogelijkheden hebben jullie nog meer?
Wij zorgen ook voor de mogelijkheid om een koffietafel te organiseren na een uitvaart, wil je een knus plekje om na de ceremonie nog met elkaar te zitten? Wij zorgen dat dit goed verzorgd wordt.