Over de workshops

Samen buiten koken is steeds meer in opkomst. In alle seizoenen steken we tegenwoordig graag de BBQ aan voor een heerlijk groot stuk vlees, dat samen met wat bijgerechten op de BBQ is klaargemaakt of wat kleine hapjes om gedurende de avond onze gasten te verzorgen.

Leer meer uit uw BBQ te halen, kijk welke grilltechnieken er zijn en zie welke smaken je kunt bereiken door het toevoegen van rookhout. Leer hoe je de temperatuur van de BBQ nauwkeurig kunt regelen.

Vanuit de locatie Enschede worden de BBQ workshops voorbereid zodat u altijd met dagverse producten komt te werken. De BBQ workshops worden verzorgd door het hele land. Op een locatie naar keuze of bij u thuis, wel zo prettig!overdeworkshops

  • Workshops vanaf 12 personen op reservering
De workshops zijn op basis van open inschrijving
Basic BBQ workshop Workshop steaks & burgers Vegetarische BBQ workshop

14 oktober
4, 25 november

28 oktoktober
18 november
2 december

11 november

Voor meer informatie over de workshops, neem contact op via ons contactformulier.

Workshop Basic BBQ

Tijdens een basic BBQ workshop gaan we bezig om de vele mogelijkheden die BBQ’en heeft te laten zien. Tijdens de workshop sta je onder begeleiding van één van onze pitmasters zelf achter de BBQ en leer je alle ins and outs van de BBQ kennen. Marcook  zorgt ervoor dat het een gezellige belevenis wordt, waarbij je kennis opdoet, nieuwe smaken leert kennen en met een volle buik naar huis gaat.

Leer tijdens de workshop meer uit uw BBQ te halen, kijk welke grilltechnieken er zijn en proef welke smaken je kunt bereiken door het toevoegen van rookhout. Ook leren we je hoe je de temperatuur van de BBQ nauwkeurig kunt regelen. De workshop is zowel geschikt voor de beginnende BBQ als voor meer ervaren grillmasters. 

De kosten voor deze workshop bedragen € 65,00 per persoon.

Op de diverse grills zullen we onder andere spareribs, zalm en diverse kleine hapjes maken. Na de workshop krijgt u een hand-out mee als naslagwerk met daarin de belangrijkste punten. 

Voor groepen vanaf 12 personen is deze workshop ook op locatie te boeken. Neem dan contact op via het contactformulier.

Workshop data open inschrijving:

14 oktober
4, 25 november

Workshop Steaks&Burgers

Wil jij specialist worden in het bereiden van steaks en hamburgers? Volg de ‘Steaks and Burgers workshop’ van Marcook en je leert een heerlijk groot stuk vlees als een rib-eye te bereiden. We laten je zien op welke manieren en met welke technieken kwaliteitsvlees bereid kan worden. Je gaat onder meer een zwaardvissteak met tomaten salasa en gegrilde little gem bereiden en een Côte de Boeuf met boerengarnituur. Of wat dacht je van een kalfsrib-eye met paddestoelenboter?
Maar natuurlijk gaan we ook burgers klaarmaken! Je krijgt verschillende burgers van topkwaliteit gehakt en we gaan de do’s and don’ts uitleggen voor het bereiden van een hamburger.

Uiteraard zul je begeleid worden door één van onze pitmasters. Na de workshop krijg je een handige hand-out mee als naslagwerk. Wil jij meer halen uit de BBQ en aan de slag gaan als een heuse grillmaster? Volg dan de workshop ‘Steaks and burgers’!

steaks

De kosten voor deze workshop bedragen € 74,50 per persoon.

Uiteraard wordt e.e.a. begeleid door één van onze deskundige pitmasters en krijgt u naderhand een hand-out mee als naslagwerk van alle belangrijke punten.
Voor groepen vanaf 12 personen is deze workshop ook op locatie te boeken. Neem dan contact op via het contactformulier.

Workshop data open inschrijving:
28 oktober
18 november
2 december

Workshop vegetarische BBQ

In de workshop ‘Vegetarisch BBQ’en leer je om verder te kijken dan kant en klare groenteburgers of andere vleesvervangers en ga je aan de slag met heerlijke, creatieve en gezonde gerechten. Een groot misverstand is dat alleen vis en vlees op de BBQ bereid kunnen worden, maar gezonde opties zijn zeker wel mogelijk op de BBQ! Wacht dat je bijvoorbeeld van cedar wood smoked brie met bramen en notie? Of een torenje van gegrilde haloumi, rode ui en aubergine afgetopt met appelstroop? Als hamburger maken we een overheerlijk portobelloburger met gegrilde tomaten en cheddar kaas.

Portobelloburger Marcook

 

In de workshop Vegetarisch BBQ’en leer je out-of-the-box te denken en creatief om te gaan met lekkere en verantwoorde gerechten zonder vis of vlees. Uiteraard zul je begeleid worden door één van onze pitmasters. Tijdens de workshop wordt je begeleidt door één van onze deskundige pitmasters en nadien krijg je een handige hand-out mee als naslagwerk. Volg de workshop ‘Vegetarisch BBQ’en en maak kennis met originele gerechten, zonder dierlijke producten!

 


De kosten voor deze workshop bedragen € 59,50 per persoon.

Uiteraard wordt e.e.a. begeleid door één van onze deskundige pitmasters en krijgt u naderhand een hand-out mee als naslagwerk van alle belangrijke punten.
Voor groepen vanaf 12 personen is deze workshop ook op locatie te boeken. Neem dan contact op via het contactformulier.

Workshop data open inschrijving:
11 november